Versenyleírás

Úgy gondolod, hogy a pénzügyek világa a fiatalok számára is vonzó lehet? Érdekel a webalapú játékfejlesztés? Pénzügyi tudatosságot fejlesztő játékötleted van? Készíts pénzügyi tudatosságot fejlesztő játékot fiatalok számára!

Ha a fenti kérdésekre a válaszaid igenek, és nem félsz a megmérettetéstől, pályázz csapatban a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös szervezésében megvalósuló Bank to the Future versenyre! Lehettek bármilyen szakos BME-s hallgatók, BSc-sek vagy MSc-sek, a fontos csak az, hogy legyen egy jó ötletetek, amit aztán le is tudtok fejleszteni a megadott paraméterek mentén.

Az általatok kitalált, önállóan is működő webalapú játék helyet kaphat a Magyar Nemzeti Bank általános iskolásoknak fejlesztett mobilapplikációjában, az MNB Digitális Diákszéfben, ahol valódi diákok próbálhatják majd ki azt. Éppen ezért a játékotoknak egy reszponzív, webböngészőben futtatható megoldásnak kell lennie, amely így beágyazható a későbbiekben egy mobilalkalmazásba webview-n keresztül. A fejlesztett játéknak képesnek kell lennie kapcsolódni az MNB Digitális Diákszéf mobilapplikáció által elvárt API-hoz. Az API leírását a nevező csapatok rendelkezésére bocsátjuk a nevezés után.

A verseny menete

A verseny két online fordulóból áll. A selejtező forduló során egy online szakmai kvízt kell a versenyzőknek megoldania. Ha ezt sikeresen teljesítették, akkor nyílik meg a lehetőség az online felületen a 2 oldalas ötletpályázat feltöltésére. A legjobb munkákat beküldő csapatok jutnak tovább a második fordulóba, azaz az online döntőbe, ahol a működő online webalapú játék bemutatása történik. A döntőbe 8-12 csapat kerül, akik a döntőt megelőzően egy intenzív, egy napos képzésen vesznek részt a digitális termékfejlesztésre, design-ra és marketingre fókuszálva.

Részvételi feltételek

Pályázatot nyújthat be valamennyi 3 vagy 4 fős csapat, amelynek minden tagja a 2020/2021. tanév 2. félévében a BME bármely Karának bármely teljes idejű vagy részidős alap-, mester-, vagy osztatlan képzésében részt vevő aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója.

Időzítés

Díjazás

A részletes feladat kiírást és részvételi feltételeket aPályázati kiírástartalmazza, amelynek elfogadása, és rendelkezéseinek betartása az érvényes regisztráció egyik feltétele.