Versenyleírás

Úgy gondolod, hogy a fenntarthatóság a pénzügyek világában is elengedhetetlen? Érdekel a mobilfelület fejlesztés? Pénzügyi és egyben környezeti tudatosságot fejlesztő ötleteid vannak? Készíts fenntartható pénzügyi döntéseket segítő mobilbanki funkciót a felhasználók számára!

Ha a fenti kérdésekre a válaszaid igenek, és nem félsz a megmérettetéstől, pályázz 3-4 fős csapatban a Magyar Nemzeti Bank és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem közös szervezésében megvalósuló Bank to the Future versenyre! Lehettek bármilyen szakos BME-s hallgatók, BSc-sek vagy MSc-sek, a fontos csak az, hogy legyen egy jó ötletetek, amit aztán meg is tudtok valósítani a megadott paraméterek mentén.

Egy fiktív kereskedelmi bank kiegészítené mobilbanki applikációját egy Zöld/ Fenntarthatóság menüponttal. A feladatotok ezen menüpont kinézetének részletes megtervezése, almenüpontokkal, általatok kitalált funkciókkal és azok tartalmi elemeivel, teljes UX folyamattal. A verseny során a felhasználói felületet kell kidolgoznotok egy kattintható prototípus formájában. A kidolgozás kapcsán feltételezhetitek, hogy az adott funkció használatához szükséges minden adat elérhető a mobilbanki applikáció backend-jében.

Zöld pénzügyek

Szűken véve zöld pénzügyek alatt azokat a pénzügyi megoldásokat értjük, amelyek hozzájárulnak és ösztönzik, hogy egyre több pénzügyi eszköz segítse a fenntartható fejlődést. A konkrét megvalósulási formái közül a legismertebbek közé tartoznak a zöld kötvények, a zöld befektetési alapok, a zöld hitelek és klímaváltozással kapcsolatos kockázatokra specializált biztosítások. A menüponton belül azonban tágan értelmezve mindazon megoldásoknak (például a szelektív hulladékgyűjtéstől a háztartásban alkalmazható víz- és energiatakarékos megoldásokig) helye lehet, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a környezet védelmével a következő generációk számára is a lehető legélhetőbb feltételeket biztosítsuk. További információk kereséséhez ajánljuk az mnb.hu/greenfinance és a mnb.hu/fogyasztovedelem/csaladi-zold-penzugyek oldalt.

A verseny menete

A verseny két fordulóból áll. Az online selejtező forduló során egy online szakmai kvízt kell a versenyzőknek megoldania. Ha ezt sikeresen teljesítették, akkor nyílik meg a lehetőség az online felületen a 2 oldalas ötletpályázat feltöltésére. A legjobb munkákat beküldő csapatok jutnak tovább a második fordulóba, azaz a döntőbe, ahol a kattintható prototípus bemutatása történik. A döntőbe 8-12 csapat kerül, akik a döntőt megelőzően egy intenzív, egy napos képzésen vesznek részt. Bővebben a feladatról és követelményekről a „Pályázati kiírásban” olvashatsz!

Részvételi feltételek

Pályázatot nyújthat be valamennyi 3 vagy 4 fős csapat, amelynek minden tagja a 2021/2022. tanév 2. félévében a BME bármely Karának bármely teljes idejű vagy részidős alap-, mester-, vagy osztatlan képzésében részt vevő aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatója.

Díjazás

A részletes feladat kiírást és részvételi feltételeket aPályázati kiírástartalmazza, amelynek elfogadása, és rendelkezéseinek betartása az érvényes regisztráció egyik feltétele.